Als u veel gebruik maakt van internet komen er onopgemerkt heel veel kleine bestanden op uw computer te staan. De bekendste zijn de cookies. Maar ook uw geschiedenis, uw wachtwoorden en uw zoekwoorden worden opgeslagen zonder dat u er erg in heeft.

Cookies zijn bestanden die automatisch worden opgeslagen op uw computer. Hieruit kunnen marketingbedrijven verschillende dingen nalezen, waaronder de locatie waar u zich bevind en de interesses die u heeft. Wanneer u bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in mode, zult u regelmatig bestookt worden met reclame van bijvoorbeeld Wehkamp en Neckerman. Ook zonder gebruik te maken van internet komt uw computer vol te staan met “rommel” waar u niks mee doet. Dit zijn logbestanden, documenten waar u recent aan gewerkt heeft en bestanden die bij het installeren van een programma mee komen. Na het verwijderen va deze programma’s blijven er altijd delen (resten) achter in uw computer.

 

“Zwerfafval trekt ongedierte aan”

Zoals ongedierte op zwerfafval afkomt, trekken kwaadaardige bestanden op uw vervuilde computersysteem aan. Deze kwaadaardige bestanden noemen wij spam, spyware en in het ergste geval virussen. Houdt daarom uw computer schoon! Aalders IT helpt u graag bij het onderhouden van uw computersysteem.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.aaldersit.nl/index.php/onderhoud#sigFreeIdee5376e04b